Denne hjemmeside bruger cookies. Lær mere om cookies.
OK
Til toppen

Udvikling i Livsfærdigheder (UiL)

NordicMetrics og en gruppe forskere har i samarbejde med Københavns og Aarhus kommuner, otte skoler, deres ledere, lærere og elever, udviklet et it-baseret redskab – Udvikling i Livsfærdigheder (UiL). Dette redskab kan hjælpe læreren til at vurdere udviklingen i elevernes personlige og sociale færdigheder, med henblik på videre pædagogisk indsats. Den første lidt rå version af UiL er lanceret, og dem der har adgang, kan tilgå systemet her: http://uil.dk/ (Brug Google Crome)Baggrunden for projektet er folkeskolens dobbelte formål. Eleverne skal lære at læse, regne og have styr på andre skolefærdigheder (kognitive færdigheder). Men skolen har også et mere grundlæggende formål; at sørge for eleverne udvikler personlig og sociale færdigheder (non-kognitive færdigheder). Det kan også kaldes livsfærdigheder, der medvirker til at eleverne kan dannes som hele mennesker og samfundsborgere til “deltagelse, medansvar, rettigheder og pligter i et samfund med frihed og folkestyre”. UiL skal give læreren viden om elevernes non-kognitive færdigheder og udvikling, fx motivation, selvtillid, vedholdenhed, samarbejdsevne og empati, og dermed blive bedre i stand til at arbejde datainformeret med eleverne.

Disse livsfærdigheder er ifølge den nyeste viden mindst lige så vigtige som intelligens og fagligt niveau, ift. at give elevens mulighed for succes i livet – herunder i uddannelse og job.D. 23. august 2017 afholdte vi et seminar om Udvikling i Livsfærdigheder. På denne side finder du programmet for seminaret med videopræsentationer og slides.Der er udviklet 19 skalaer som er blevet afprøvet grundigt i flere omgange. Metoden fremgår af lærervejledningen, der findes herEt IT-system til brug for pædagogisk anvendelse er udviklet og afprøves på en række skoler. Se De 19 skalaer i UiL med beskrivelser af skalaerne og deres engelske navne.

En række internationale og danske forskere (Guido Makransky, Jakob Wandall, Peter Creed, Michelle Holly og Simon Madsen) har analyseret resultaterne fra afprøvningen og skrevet en artikel herom (pt under review), læs Development and Validation of UiL.

Her kan du læse mere om UiL (Udvikling i livsfærdigheder) – et nyt redskab til læreren.

Vi har også lavet en side med Ofte stillede spørgsmål om UiL.

For yderligere information, ring eller skriv til:

Jakob Wandall (Wandall@NordicMetrics.com, tlf: 22998099)

Website by RASTHOF