Denne hjemmeside bruger cookies. Lær mere om cookies.
OK
Til toppen

Beregneren

Beregner af progression til folkeskoler

NordicMetrics har udviklet en “beregner” af progression til de nationale test, så lærere og ledere på folkeskoler kan følge udviklingen i læsning og matematik på tværs af klassetrin for klassen og den enkelte elev. Beregneren kan opgøre den udvikling, der sker mellem 2 eller flere nationale test. Se omtale i Folkeskolen.dk.

Ved hjælp af bl.a. mere end 2.000 besvarelser af nationale test, har det været muligt at beregne testenes relative måleenheder og ækvivalere raschskalaerne i henholdsvist de 4 læsetests og de 2 matematiktests til en fælles skala for hvert profilområde inden for hvert fag. Det er testene der er undersøgt og beregneren er ikke specifik for Københavns Kommune. De nye skalaer er inspireret af den amerikanske Lexile-skala. Skalaerne går normalt fra 0 til 1.700 point.

Du kan finde mere information om beregneren via nedenstående links.

En side, der kort fortæller om Beregneren

Video om Rådmandsgade skoles foreløbige erfaringer med Beregneren

Video om tilbagemelding på testresultater (Folkeskolen Forfra)

Eftersom de nationale it-baserede test er en nyere form for evalueringsmetode i en dansk kontekst, er ikke overraskende, at mange lærere/ledere/skoler ikke anvender dem, så man får den optimale måling ud af dem. Til brug for de skoler og kommuner vi samarbejder med er her en vejledning til gennemførelse af de nationale test i læsning og matematik med forklaring på hvordan man som ansvarlig for testens gennemførelse optimerer validiteten og reliabiliteten af målingen.

Vejledning til gennemførelse af nationale test

Beregneren til læsning

På tværs af klasser og profilområder er progressionen i læsning på vores skala, gennemsnitligt omkring 100 point om året (svarende til ca. 200 point mellem hver af de obligatoriske test). Progressionen vil normalt være størst for de yngre og de lavest præsterende elever.

På nedenstående links kan du finde mere information og hjælp til at komme i gang med at bruge beregneren til læsning:

 

Beregneren til matematik

På tværs af klasser og profilområder er progressionen i matematik på vores skala, gennemsnitligt omkring 80 point om året (svarende til ca. 240 point mellem de to obligatoriske test). Progressionen vil normalt være størst for de yngre og de lavest præsterende elever.

På nedenstående links kan du finde mere information og hjælp til at komme i gang med at bruge beregneren til matematik (videovejledningen er lavet til beregning af resultater i læsetest. Men principperne er de samme.):

Website by RASTHOF